Djuren,  Kor

Djuren, djuren…

Vi kanske ska odla grönsaker istället. Bara. Sallad rymmer i alla fall inte…

Igår kväll släppte en granne en grupp tjurar på skiftet närmast oss. Kul tyckte Dimma! Hon hade gått rakt igenom elstängslet och strosade nyfiket runt utanför tjurhagen tillsammans med lilla Hjärta när grannen kom dit i morse. Han kom och hämtade Max och de gick dit med ett grimskaft och en kraftfoderhink. När de kom tillbaka till rymlingen hade Dimma brakat in genom grinden in i hagen och blev just uppvaktad av en gigantisk tjur. Hjärta var också med.

Max och grannen fick ut kon och kalven, men inga tjurar, och försökte gå hemåt. Tyvärr hade Max inte fått med sig grimman utan hade bara halsremmen Dimma alltid har på sig. Hon blir rätt stark då. Och en envis, brunstig ko… Max hade ett enda fokus, att inte släppa grimskaftet! Och det gjorde han inte heller trots galloppturer, en bits släpande liggande på marken och äventyr i tynnesnår. Tillslut fick han stopp på kon genom att sätta sig ner och ta spjärn med fötterna. Grannen kom ifatt med kraftfoderhinken och de kunde locka in ko och kalv i ladugården där de nu är instängda.

Max händer mår inte så bra, grannens grind är paj och kanske har vår lilla fjällko en kalv i magen med en gigantisk pappatjur vilket skulle kunna orsaka komplikationer… Men bortsett från det hände i alla fall inget allvarligt! Fler brutna ben har vi inte utrymme för i vår familj just nu.

Livar upp tillvaron lite med en bild från tidigare i våras när jag och Ebbe myste i solen och fick sällskap av härliga, keliga Pu!

20140526-094353.jpg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *