Djuren,  Lamm,  Renovering,  Uthus

Ett ufo har landat!

Baracken. Är. Här. Äntligen! Så himla skönt att det är klart. Men lite overkligt. Varje gång jag vänder blicken ditåt hajar jag till, ett hus?! Undrar hur lång tid det tar innan man vänjer sig.

20140421-135622.jpg

Vi hade delat baracken i två delar innan. Två järnbalkar lades in under grunden och så lyftes en halva i taget med en kranbil upp på ett lastbilsflak. Vi fick tyvärr ta ner båda de två fina träden vid infarten för att ekipaget skulle kunna komma in, men annars gick det som tur var att komma fram hela vägen. Det var lite nervöst när den skulle placeras på grunden, hade vi gjutit allt rätt? Lite betong fick vi bila bort för järnbalkarna hade hamnat fel. Men det blev nästan perfekt, en dm mellan barackhalvorna får vi bygga igen och ena gaveln är lite för låg och skulle behöva pallas upp.

Mitt i alltihop har två tackor lammat. En i natt och en mitt på dagen mellan leveransen av de två barackhalvorna. En lägerättning behövdes det hjälp med bara, annars klarade de sig fint!
20140421-142402.jpg

Nu är faktiskt alla stora ångestprojekt för våren avklarade! Solcellerna, SAM-ansökan, baracken och deklarationen. Inte som att det är tomt på att-göra-listan nu, men det är mer hanterbara saker som stängsling, sådd, byggplastväxthus, hönsrastgård mm. Och så ska vi få i ordning både insidan och utsidan av baracken såklart. Den ska se ut som en bulhusladugård när vi är klara är det tänkt. Det behövs verkligen en ansiktslyftning, just nu ser det rätt kul ut med en maskinhall som sticker upp bakom en algbevuxen militärbarack. Men vi får vår verkstad, nu på en gång, bara att ställa in verktygen och börja bygga. Hurra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *