Djuren,  Lamm

Första lammungen är här!

I lördags kom äntligen de första lammungarna ut! Vi har sett till tackorna med några timmars mellanrum de senaste dygnen för vi har trott att det skulle börja när som helst.
20140415-224132.jpg
Ett tacklamm och ett bagglamm blev det, Lucy och Ludde. Tyvärr klarade sig inte Ludde. Han var bara drygt hälften så tung som sin syster och var väldigt svag. Vi mjölkade ut lite råmjölk från mamman och gav honom, men det räckte inte. Efter någon timme somnade han in i min famn. Sorgligt!

Lucy mår i alla fall prima och växer så det knakar. Hon är en riktig kelgris, har aldrig varit med om något liknande! Man får hålla henne i famnen och hon är gosig som en katt! Inte ens när mamma ropar vill hon ner, bara mysa mera. Härligt!

Nu väntar vi med spänning på resten! Mest jag är det som väntar för tillfället. Max är på fastlandet och jobbar tre dagar mitt i alltihop. Lammning, mjölkko, vårbruk, barn… Man vet att man lever i alla fall! Passar på att testa än en gång om disk och dammråttor vinner på att lagras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *