Byggnadsvård,  Djuren,  Odlingar,  Renovering

Sågning och EU-stöd

I tisdags var vi på sågen i Källunge för fjärde dagen och sågade de sista av granstockarna vi köpt av min syster. Eller sågade och sågade, vi hjälpte mest till med att bära brädor och tvaitar och putta fram för tunga stockar. Mestadels blev det kilsågade brädor denna gång som vi ska använda till innertak och innerväggar i det som ska bli sovrum på övervåningen.
20140404-223143.jpg
Till midsommar ska det nu ligga och torka, sedan kan vi köra tillbaka det till sågen igen för hyvling. Vi har en egen planhyvel men den är för smal, det bredaste den klarar är 30 cm. Den bredaste plankan är hela 47 cm!

Mitt i allt annat som behöver göras är det dags att söka EU-stöd. För hotade husdjursraser och för marken. Det blev en sen kväll med SAM-ansökan på datorn i onsdags. Mycket regler och olika stöd att hålla reda på. Men det går bättre och bättre! I år fanns ju dessutom de flesta uppgifterna kvar sedan förra året. Alltid lättare när åkrarna redan är utritade på kartan som ska fyllas i och man bara behöver skriva vad som ska odlas på vilken bit. En hel del i år om allt går vägen. Inga stora arealer men totalt en knapp ha med bovete, råg, hampa och foderbetor. Jag gissar att vi har Gotlands minsta skiften i vår SAM-ansökan. 200 kvm foderbetor t.ex. I helgen ska vi igång med harvning och sådd, med häst är det tänkt. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *