Byggnadsvård,  Renovering,  Uthus

Nu blev det vinter!

Nu är det snö och kallt. Inte så många minusgrader än, men tillräckligt för att marken ska börja frysa. Vi är nästan redo för vinter, det har varit en febril aktivitet här den senaste veckan. Undrar varför allt blir gjort i sista minuten jämt…

När snön började komma i söndags for vi runt och plockade undan trädgårdsmöbler och spadar och hinkar och jag vet inte allt som låg och drällde på gårdsplanen och runt huset. Pannlamporna åkte fram på slutet för att vi skulle få undan det sista.

Vattnet till ladugården och hönshuset är inkopplat. Max fick skarva på en bit slang för den var lite för kort, då slutade det läcka. Idag grävde vi igen det sista av dikena ut till uthusen också. Det ska bli skönt att slippa hoppa över vallgravar när man ska se till djuren!

Vatten till köket är på gång också! Slangen går från flygeln och fram till källarfönstret. Det känns nästan overkligt att vi snart slipper bära hinkar! Men det är ju en del kvar innan det är klart. Bland annat behöver jag skriva ihop en avloppsansökan och få den godkänd.

Mitt i allt grävande fick jag för mig att kolla bara lite under den slitna linoleummattan i sovrummet. Ett jättefint trägolv! Jag och barnen började riva. Mattan låg bara löst på ett lager lumppapp, inget lim och ingen spik. Vi blev klara samma dag som vi började, inklusive städning och såpskurning av trägolvet. Ett lagom projekt! Och väldigt härligt med ett ljust och fint golv i sovrummet!

På tal om städning så har jag just läst boken ”Rensa i röran med Feng Shui”. Wow vilken kick! På något magiskt sätt har det äntligen blivit fart på städandet och sorterandet här hemma, och det ger så otroligt mycket energi när det blir fint och ordnat. Jag gillar strategin i boken; Skriv upp alla röriga ställen i varje rum på en lista. Rangordna alla sakerna med det som går lättast att fixa först och det svåraste sist. Stjärnamärk de saker som stör dig mest, och börja uppifrån med de stjärnamärkta punkterna. Ytterst motiverande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *