Grönsaker,  Odlingar,  Renovering,  Uthus

Sol!

Igår var det soligt! Så härligt efter allt gråväder. Jag och Alvar fixade i växthuset. Den gamla halmen som låg som täckmaterial hade börjat mögla. Så även en del av broccolin, grönkålen och rödbetorna som växer där. Vi tog ut allt mögligt och lade på ett tunt lager ny jord på ytan. Alltid finns det någon fördel med att det fortfarande ligger jordhögar överallt sedan vi grävde för vatten till uthusen.

Efter att allt mögel var åtgärdat kunde vi äntligen komma till det vi tänkte göra från början, sätta vitlök. Jag fick tips från Helena på Kosters trädgårdar om att plantera vitlök i växthuset under vintern som kan skördas som färsklök under våren innan tomaterna får komma dit. Egentligen skulle vitlöken ha planterats i december så vi får väl se om det hinner bli något.

Max tog itu med den eländiga vatteninstallationen i hönshuset. Det kom knappt något vatten och vi misstänkte att slangen vi hade gjutit in i betong hade blivit vikt. Efter minst en timmes (!) bilande kunde han konstatera att slangen var ok. Felet satt i kranen, det fanns en liten sil där som blivit igensatt av smuts som kommit in i slangen i samband med installationen. Lätt irriterande. Men skönt att vi äntligen har vatten i hönshuset och i ladugården!

Dessvärre så verkar det läcka någonstans, de två t-kopplingarna i marken som skall grävas över med jord är misstänkta! Så nu vill vi gärna hinna få ordning på dem innan det fryser så vi kan gräva igen det sista. Om slangen väl fryser får vi ju inget vatten i uthusen förrän i vår i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *