Djuren,  Grisar,  Matlagning,  Slakt

Slakt och barackflytt och koköp och vatten och…

Det händer mycket nu! Idag har vi tagit hand om en slaktad tjur tillsammans med våra vänner i Stånga. Nästan hundra kilo kött i boxen! Nu är den full! Tuppar slaktar vi också lite efterhand som vi äter upp dem. Baracken ska komma innan jul är det tänkt. Förhoppningsvis hinner vi göra klart alla förberedelser.

Vattnet till ladugården och hönshuset var klart! Jag stod en lång kväll och kopplade och kopplade när Max var på fastlandet och våra tappra barn höll ställningarna inne. Dessvärre visade det sig inte fungera i hönshuset, det kommer nästan inget vatten. Vi misstänker att det är PEM-slangen som har blivit vikt när vi böjde upp den mot väggen. Och så har vi gjutit in alltihop med BETONG! Så nu är det bara att bila upp alltihop igen. Men det såg ju fint ut i alla fall!
20131220-235116.jpg

Såg fint ut var ordet, dagen efter installationen satte hönsen i sig nästan hela rörisoleringen! Kunde aldrig tänka mig att de skulle komma på något så dumt. Tack och lov verkar de ha klarat sig utan men. Tur att vi inte ekocertifierat dem än, rörisolering är nog inte godkänd föda 😉

Max och barnen har varit på fastlandet och hämtat två grisar också som vi nu äger tillsammans med våra vänner i Stånga. Vår gamla gylta vill inte bli dräktig, så nu har vi köpt en ny sugga och en ny gylta. Så nu hoppas vi på massor av små söta Linderödskultingar till våren!
20131221-002457.jpg

För säkerhets skull har vi bestämt oss för att köpa en ko också. Så vi vet att vi inte blir sysslolösa menar jag. Det verkade ju lite glest på att-göra-listan eller hur var det nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *