Grönsaker,  Odlingar

Odlingsförberedelser och skörd

Idag har jag och barnen varit ute i det fantastiska höstvädret hela dagen. Max är på fastlandet och jobbar den här veckan. Barnen hjälpte till med stort engagemang! Vi har krattat ihop gammalt gräs som hönsen sprätt upp ur gräsmattan. Gräset lägger vi på odlingsbäddarna som mat till maskarna. I gångarna mellan har vi lagt ut gammal halm. Ser fint ut och gör det lättare för både barn och vuxna att hålla reda på vart man får gå!
20131113-214129.jpg
Vi tog upp lite av potatisen också. Ca 15 kg blev det från en rad. Inte så illa!
20131113-214421.jpg
En hel del potatisar var ätna på. Tror att det är sådana där tjocka larver som brukar trivas i gödselstackar som varit framme. Vi sorterade ut de potatisarna för att ätas först och den värsta leran torkade vi av i gräset.
20131113-214716.jpg
Till middag blev det köttgryta och potatis. Potatisen var extra intressant att äta för barnen idag. Spännande att äta vad de just plockat upp ur jorden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *