Djuren,  Lamm,  Renovering,  Uthus

Vindskydd till lammen

Vi ska låna en bagge av min syster och betäcka hälften av våra tackor med. Därför behöver vi dela upp djuren i två grupper och båda behöver ju tak över huvudet! Lösningen fick bli att bygga ett litet hus. Fyra färdiga takstolar fanns i ladugården, virke med och lite gammal takplåt. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte stolpfötter som man slår ner i marken. Hoppas det håller!
20131104-084050.jpg
Väggarna ska vi klä in med panel med lockläkt och rödfärgsmåla. För att få det färdigt att använda för lammen snabbare satte vi OSB-skivor på insidan så funkar huset tills vidare även innan väggarna är klara.
20131104-084435.jpg
Barnen ville också bygga, men efter en stund tröttnade de och gick hem. Ganska långt, säkert en halv kilometer. Hemma åt de lite och gick och lade sig och sov middag! Tydligen funkar det bättre med middagsvila när de får rå om sig själva. Så härligt att kunna känna sig lugn fast de leker på egen hand och att de kan få välja själva vad de vill göra. I Stockholm hade jag fått panik om de försvann utom synhåll…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *