Djuren,  Renovering,  Uthus

Grävprojekt

För några veckor sedan hyrde vi en grävmaskin i två dagar. Vi tänkte gräva för lite rör där vi ska ställa baracken men det var för hårt i marken för en minigrävare. Men det fanns ju mer att göra! Elrör från elskåpet nästan ända fram till baracken gick bra, och lite dränering vid huset, vatten till ladugården, hönshuset och vattenkopp i hagen, el till belysning i dass och vedbod och inte minst vatten från flygeln in till huset.
20131020-103331.jpg

Efter två dagar lämnade vi tillbaka grävmaskinen och den lämnade hela vår gårdsplan som ett mullvadsparadis. Det var inte lika kul att lägga ner rör i alla diken och skyffla tillbaka jorden, men det är desto roligare nu när det äntligen börjar gå att ta sig fram på vissa ställen igen – utan hinderbana.
20131020-104041.jpg

Fördelen med att gräva igen för hand är att man kan se till att lägga gråstovorna överst. Väldigt praktiskt där man går som mest och nysått gräs skulle ha svårt att ta sig. Men traktorn är väldigt mycket snabbare!
20131020-104349.jpg

Än är det mycket kvar att göra. Det börjar ju bli lite bråttom också, rätt vad det är kommer vintern och snön och då lär ju dikena rasa igen. Och så var det ju tänkt att vattnet skulle vara inkopplat till vintern så vi slipper köra vatten i vattensäck i skottkärra till alla djur en vinter till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *