Frukt och bär,  Grönsaker,  Odlingar

Fortfarande grönsaker!

Tionde oktober och det finns fortfarande grönsaker att skörda!
20131010-234931.jpg
Jag har täckt över tomatplantorna med lakan på nätterna så att de ska klara sig även om det blir någon minusgrad. Än så länge har det funkat! Salladen växer fortfarande, den bor i en kallbänk av gamla fönster så den borde klara sig länge än. I kållandet finns det i alla fall grönkål och purjolök. Allt kom ner så sent så det blir nog inte så mycket av det andra, lite broccoli verkar det kunna bli också. Det är en köldtålig sort så jag funderar på att flytta in plantorna i växthuset. Kanske ger det något! Betorna får sitta kvar så länge som möjligt så de hinner växa till sig.

Det lyxigaste är nog hösthallonen! Vi fick några rotskott av en vän och de ger en del redan i år. Härligt med färska hallon!
20131010-235029.jpg
Tomater, basilika och bladpersilja i växthuset har förhoppningsvis en bra stund kvar innan frosten kommer dit. En del fick jag skörda idag, flera snören som håller upp plantorna hade gått av så det låg både gröna och röda tomater överallt.
20131010-235118.jpg

Inne torkas det; tomater, äppelringar, päronskivor, squash, plommon och persilja. Även om vi dragit ner på odlingarna i år så blir det en hel del!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *