WWOOF

Nu är det tomt!

På en knapp vecka har alla våra tre sista Wwoofare åkt hem. Max är nu på fastlandet och jobbar och barnen är på dagis. Bara jag kvar. Vad tomt det blev! Höst och tomt. Lite skönt också på ett sätt, att få en liten paus och lite andrum att fundera. Och flera av våra nio Wwoofare kommer att komma tillbaka igen, den första redan i mars. Det är ju ett gott betyg! Härligt!

Jag försöker fundera på vad vi har hunnit med. Det känns som så kort tid. Men mycket har det blivit! Målning, odling, rödfärgskokning, stängsling, bandtun, bärplockning, pappspänt ett tak, gjort smör, tuppslakt, hästkörning, bonuslammning, kycklingar, duschinstallation, uthusröjning, hölastning, grävning för dränering mm, lagat en vägg, rätat upp ett hus, fixat dasset, syltat, saftat, mustat, plockat bär i massor, torkat frukt, gjort äppelmos, skördat grönsaker, tjuvat tomatplantor, de vanliga rutinerna med lamm, höns, hästar, katter och bin. Och så har vi fikat och ätit och fikat igen och haft många trevliga och spännande samtal.

Jag är också väldigt glad att vår livsstil har inspirerat till förändringar av matvanor mot mer lokalproducerat och ekologiskt! Det känns fantastiskt att på så sätt kunna bidra till en lite bättre värld!

En av våra Wwoofare har en blogg där hon har skrivit om sin tid här. Kul att läsa hur dagarna upplevdes hos oss!

Ett litet smakprov från Anitas blogg:
”I’m not sure I’m ready to venture back out into the big bad world outside Lausarve. There are people and noise and concrete out there. I really like the simplicity of life here. I mean, obviously it isn’t all sunshine and rainbows and cute chicks and lambs, it’s a lot of hard work for Anna and Max to live like this, but it’s clear to see the reasons behind every task that they (and in turn we) do – and to be able to see every step in the process of putting food on your plate (or clothes on your back – see previous post about spinning!) is really valuable.”

En sak är väldigt säker, vi hade inte hunnit med allt detta själva på sex veckor! Tack allihop och varmt välkomna tillbaka igen om ni så önskar!

4 kommentarer

  • Britt Dahné

    Det var fina tjejer ni hade, och lärde sig spinna gjorde dom också. Du glömde att skriva om det fina garnet du gjorde av era finullslamm. Kul att ni kom allihop på världsspinndagen.

  • Kristina

    Har ingen papperstidning bara Internet, och såg därför artikeln om Lausarve först idag. Med hjälp av Google hittade jag fram till er blogg och nu har jag tillbringat ett par timmar med att läsa den från början till slut 🙂

    Vill bara säga TACK! Både för att ni tänker så klokt och för att ni delar med er av era tankar och erfarenheter. Jag är full av beundran, fascination och hänförelse över det ni gör.
    Önskar hela Lausarve, alla tvåbenta, fyrbenta och obenta vänner, allt gott och ett varmt lycka till med framtiden!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *