Byggnadsvård,  Renovering

Spika, spika…

Idag har vi pappspänt ett tak! Första gången för alla inblandade…

20130911-214353.jpg

Igår kväll förberedde vi med att klippa till våderna och fukta dem. Ca en liter vatten per 10 kvm papp ska det vara. Vi försökte lägga ut pappen i regnet, men det slutade regna så vi fick skvätta på mer vatten med en vattenkanna. Sedan rullade vi ihop våderna och lindade in dem i plast över natten så att de skulle bli genomfuktade.

20130911-214841.jpg

Det var lite spännande i morse! Första våden kom på plats med några nubb och vi började spika fast spikremsor. Det gick ganska bra men pappen såg förskräckligt bubblig och säckig ut trots att vi spänt så mycket vi vågade.

20130911-215402.jpg

Vi fortsatte trots allt med de två följande våderna. Och medan vi höll på hann den första våden torka och släta ut sig! Hurra! Det funkade!

20130911-215257.jpg

Det som återstår är att klistra pappersremsor över spikremsorna. Taket är ca 10 kvm och det tog knappt tre timmar för tre personer att få dit pappen. Men det hade ju knappast gått fortare att skruva upp gipsskivor. Men en förfärlig massa spikar var det att slå i. Får väl se hur armarna och nackarna mår i morgon…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *