Djuren,  Hästar,  Lamm

Överraskning

Igår morse möttes vi av en väldigt underlig syn. I lammens hage.

20130827-225254.jpg

En nyfödd lammunge, en häst och en flock förvirrade får som rusade fram och tillbaka. Mentha hade uppenbarligen gått igenom stängslet och in till lammens hage för att ta hand om en nyfödd lammunge. Om hon snott den från tackan eller räddat den undan en örn eller bara tagit hand om den för att tackan övergett den lär vi väl aldrig få veta…

Vi tog iväg hästen i en grimma och lyfte upp lammungen och såg vem av tackorna som var nylammad. Nu skulle vi bara få in tackan i en box. Lösningen blev att locka in alla lammen i lammhuset och sedan lura in tackan i boxen. Det gick bra och hon tog väl emot sin unge när hon fick den! Trots att den luktade så mycket häst så att t.o.m. jag kände det!

20130827-230132.jpg
Det var en av förra årets gimrar som blivit mamma till ett litet bagglamm. Han fick heta Rulle så att det passar ihop med fostermamma Mentha. Trots den något chockartade starten var han pigg och glad, vägde drygt 4 kg. På 1,5 dygn har han gått upp 280 gram så han verkar ju definitivt få tillräckligt med mat av mamma! Sin riktiga mamma. Vad vi ska göra med stackars Mentha får vi se. Det blir inga egna fölungar just nu i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *