Bin,  Djuren

Fodring av bin

I lördags började jag fodra mina bin. Väldigt tidigt i början av augusti! Det har varit så torrt att alla blommor har gett upp. De två starka samhällena var ok, men jag gjorde en tredje avläggare av mitt försök till drottningodling och det samhället behövde verkligen mat! För att inte de andra skulle få för sig att röva så fodrade jag dem med.
20130811-231222.jpg
Jag flyttade även om samhällena. Jag tog det svaga samhället och ställde på ett av de starkas plats. Förhoppningsvis kommer en massa flygbin från det starka samhället flytta in till det svaga istället. Det ska bli spännande att se hur det ser ut nästa gång jag ser till bina.

Det här med fodringen innebär att mängden honung i år blev noll kg. Eftersom jag har börjat ge sockerlösning kan jag ju inte ta ut någon honung i år. Om nu bina skulle lyckas dra in mer honung under hösten får de behålla den också som vinterfoder. Eftersom bina nu är i karens för ekologisk produktion så ska de ha en del honung att äta under vintern hur som helst!
20130811-231844.jpg
Alvar och Ebbe har just fått egna bidräkter och fick följa med till bigården. Lite nervösa var de, ”Bina får inte bita mig”, sa Ebbe. Tack och lov gick det bra trots lite tjuriga bin pga antågande regn.
20130811-232143.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *