Uthus

Röja uthus och fler uthus

Alla uthus här var fulla redan innan vi började flytta hit grejor. Det är lite av ett problem eftersom våra uthus på gamla gården också är fulla – och dessutom tre gånger större… Vi är alldeles för bra på att samla på oss bra-att-ha-grejor på loppisar och auktioner. Jag gillar gamla bruksföremål och möbler och så går det ju att använda trasiga gamla saker som material och en till radsåmaskin kan ju vara bra om man behöver reservdelar till den andra o.s.v.

Hur som helst behövs en rejäl utrensning! Både här och på gamla gården så vi kan flytta klart någon gång. På gamla stället kommer våra hyresgäster där att arrangera loppis med våra saker som ska bort. Perfekt!

20130713-091548.jpg

Men vi har också insett att vi behöver mer utrymme. En verkstad behövs och någorlunda mussäker förvaringsplats för allt till bina och djuren. Alla befintliga uthus behövs till annat och att inreda dem känns både synd (de är fina som de är) och kostsamt. Så vi bestämde oss för att köpa en militärbarack, isolerad och klar med täta väggar och lysrör i hela innertaket. Den skall stå längs infartsvägen framför maskinhallen. En militärbarack är ju som bekant hiskeligt ful, men vi tänkte klä in den med tjärade brädor så att den ser ut som ett gammalt bulhus. Ett faltak med brantare taklutning ovanpå det befintliga plåttaket ska det också bli.

Så grannar och vänner, om ni ser ett eländigt schabrak på vår fina gård så håll ut! Byggnaden kommer att smälta in i miljön när vi är klara med den!

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *