Djuren,  Höns

Kycklingar på grönbete

Hönsmammahögen var inte så bra på att ta hand om kycklingar tillsammans. De är så fokuserade på att ruva så ingen ser till att de kläckta kycklingarna får mat och vatten. Jag hade redan tidigare börjat palla de kycklingar som var uppe och sprang. Jag stoppade in dem hos en höna i en egen bur ute som fått bara tre kycklingar men ungefär samtidigt som hönsmammahögen. Adoptionernahar gått bra, nu har hon 13 stycken!
20130620-190600.jpg
I morse när jag skulle se om det fanns fler kycklingar att flytta ut hittade jag en död kyckling. Trist! Den verkade fullt utvecklad så troligen är just problemet att ingen visat den hur man äter och dricker. Jag bestämde mig för att flytta ut alla kläckta kycklingar och en av hönorna till en ny bur. Nio stycken hittade jag i varierande skick. De fick vara i en låda först i någon timme så att vi kunde se till att de fick i sig lite mat (banan) och vatten. De blev ganska snabbt piggare och fick komma ut i buren med sin nya mamma.
20130620-191215.jpg
Det verkar gå bra för dem. De äter och dricker, piper och springer runt! Totalt har vi nu fått precis 50 kycklingar! Och hönsmammahögen ligger fortfarande på drygt 30 ägg. Får väl se hur många av dem som kläcks!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *