Djuren,  Hästar,  Höns,  Katter

Hovar, höns och Hampus

Idag har hovslagaren varit här och vi har fått alla 20 hovar verkade! Matildas hovar är inte så bra, men de blir bättre och bättre. Hon ska alltid ha haft dåliga hovar. Vad det verkar så är de i alla fall väldigt känsliga. Så fort de blir det minsta långa spricker de. Det är väl inte så konstigt egentligen med närmre ett ton häst som trycker på… Jag har fått instruktioner om hur jag ska raspa dem tills hovslagaren kommer tillbaka i slutet av juli.

Det har börjat kläckas fler kycklingar också! Jag tänkte att jag skulle ta i alla fall en höna från ruvningskaoset och flytta ut i en egen bur. Hon har legat länge på samma plats nu, ensam. När lag lyfte henne för att flytta äggen och sedan hönan till ett rede så började det pipa i mörkret! Två små dunbollar! Det var nog fem ägg till också, hoppas att jag inte störde för mycket. Nu är de i alla fall i en egen bur på gräsmattan och hönan lade sig fint igen efter lite stök. Ska bli både spännande och intressant att se vad som händer med resten av hönsen som ligger och ruvar i en hög…

Det bästa idag var nog att Hampus kom tillbaka! Han har varit borta i säkert en vecka och jag började tvivla på om jag skulle få se honom igen.
20130615-234859.jpg

Nu ligger han i sängen med oss och spinner! Så härligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *