Djuren,  Hästar

Mentha

Det blev en häst till. Inte på foder utan en egen. Ett femårigt haflingersto, Mentha.
20130611-230935.jpg

Fem hästar på gården nu alltså! Jag hämtade Mentha den 1/6, och sedan dess har vi hunnit vara iväg på lektioner tre gånger. Det har gått jättebra tills idag då hon plötsligt inte ville gå på transporten. Tre timmar tog det, med några pauser, men tillslut gick hon på! Svårt att veta hur länge man ska försöka. Man vill ju inte gärna lära dem att om de trilskas så slipper de, men om det verkligen inte går är det ju bättre att upplevelsen är så lite dålig som möjligt. Nu gick det i alla fall helt ok att gå på när vi skulle åka hem igen, så förhoppningsvis går det bättre i fortsättningen!

Sammantaget känns det väldigt bra med Mentha. Hon är lugn och stabil och lär sig snabbt, och så verkar hon gilla att jobba med mig! Hon kommer och möter i hagen så fort jag kommer inom synhåll. Härligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *