Djuren,  Höns

Ruvhöns – fortsättning

Jag tar tillbaka allt jag skrev i förra inlägget om ruvningskaos! Det var inte kaos, det var två hönor i varje rede. Nu däremot är det ruvningskaos!
20130601-211102.jpg
Jag bestämde mig för att leta upp lite lådor som kunde fungera som reden, märka äggen och lägga in lagom många i de nya redena som jag ställde på samma plats som det gamla. Det gamla redet är fem reden i rad som sitter ihop, det jag ville uppnå var att efter någon dag kunna lyfta ut redena ett och ett med höna, ägg och allt till en egen bur ute.

Så blev det alltså inte! Hönsen var MYCKET upprörda över mitt tilltag! De ville INTE ha de nya redena! Dessutom låg äggen FEL! De behövde sorteras om!

Tillslut var ”ordningen” återställd och det blev som på bilden. Tja, vad göra? Eftersom minst halva hönsskaran verkar ruva läggs det knappt några nya ägg ändå, så de får väl hållas tills vidare! Jag vågar i alla fall inte försöka flytta dem igen just nu…

En kommentar

  • Jessica

    Hahaha! De är ju fantastiskt roliga de där hönsen! =D

    Hoppas allt är väl med er annars, våra höns ligger på lite ägg och vissa har en förkärlek att ligga två i samma rede även om det finns tomma reden precis bredvid 😉 Systerkärlek?

    Ha det gott!
    /Jessica på Daje

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *