Okategoriserade

Lufttorkade tomatplantor

Våra tomatplantors start började fantastiskt i år! De var lagom få för att vi skulle hinna med dem och de fick lagom med ljus, värme och näring för att bli någorlunda kraftiga. Men så började det hända saker. Det kom små sockerkristalliknande saker på undersidan av bladen, blad började vissna och topparna ville inte riktigt utvecklas, de små nya bladen krullade ihop sig och gulnade till sist och ramlade av.

20130507-094937.jpg
Jag försökte ta reda på felet, tänkte att det kanske var ohyra och började plocka bort blad. Men problemen fortsatte. Jag hade nästan gett upp hoppet, men så kom jag på att fråga om råd på Zetas handelsträdgård när jag var i Stockholm i veckan. Han jag frågade gissade på för torr luft! Med tanke på att blomhyllan står under luft-luftvärmepumpens utblås verkade det väldigt rimligt… Jag ringde hem till Max som fick stänga av blåset bums! Det verkar faktiskt hjälpa! Skadorna fortsätter i alla fall inte öka. Alla plantor är omplanterade nu igen och så håller vi tummarna! Visste väl att det där med värmepump inte är bra för inomhusklimatet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *