Okategoriserade

Tomatplantor

I år är planen att odla lite mindre och istället hinna med bättre. De senaste åren har vi petat ner på tok för många frön i krukor och sålådor än vi har hunnit med att ta hand om.

Hittills har det gått bra! Första omgången tomater är omplanterade innan de blivit långa och gängliga! Några paprikaplantor är också på god väg.

20130404-124333.jpg
En annan sak vi har sett till att göra i år är att redan innan vi stoppar frön i krukor bestämma vart de skall planteras ut! Vi har stegat upp landen för att se ungefärlig storlek och gjort en bedömning av hur mycket som får plats. Samma sak med växthuset. I år kan vi vara säkra på att vi inte hinner bygga ett större växthus, vilket vi har trott att vi ska hinna tidigare. Självinsikten bättrar sig något vad det verkar, får väl se hur resultatet blir!

2 kommentarer

  • anna

   Vanliga lysrör, men många! Jag har byggt en hylla där fyra av våra såbrätten passar, de är ca 30×50 cm, så varje hyllplan är ca 120×50 cm. Över varje hyllplan sitter två lysrörsarmaturer med två lysrör i varje. Armaturerna hänger i kedjor så att man kan justera höjden till att alltid vara 10 cm ovanför plantorna.

   Då får de tillräckligt med ljus för att kunna stå rätt varmt och så får de näring ett par gånger i veckan.

   Första året jag verkligen lyckas med en bra balans av alla parametrar, inklusive omplantering i rätt tid. Dessvärre har de fått någon ännu inte identifierad sjukdom eller parasit, så det kanske slutar med att jag får slänga alltihop! Så tråkigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *