Djuren,  Hästar

Sovande hästar(!)

Man lär sig något nytt varje dag… Igår har jag lärt mig att hästar ligger ner, med huvudet mot marken, när de sover djupsömn. Snarka och stöna kan de göra också. Ingen kolik alltså! Men medge att det ser läskigt ut!
20130403-094212.jpg
Alla tre hästar låg igen igår, och jag blev givetvis orolig igen. Sökte på nätet och hittade en välkommenterad tråd på ett forum där folk diskuterade hästar som låg ner i hagen och huruvida allt stod rätt till. En massa bilder på sovande hästar, liknande bilden ovan på Oden, fanns också inlagda. Tack och lov att internet finns ibland!

När jag nu tänker att de sover och inte är döende stämmer allt ihop mycket bättre! Det har blivit mycket lugnare och mer harmoniskt i hagen sedan Matulda kom in ordentligt i gänget än det var när Aska var här. De har nog fått en stabilare flock helt enkelt och kan turas om att sova ordentligt!

Tidigare har Oden inte legat kvar när jag har kommit in i hagen, han har rest sig upp när jag kom fram. Igår låg han kvar som numera är vanligt, kollade upp och myste med mig en stund, och sedan lade han sig ner och sov igen! Med snarkningar och allt. Ett fint tecken på att vi har fått bättre kontakt på sistone!

2 kommentarer

 • Fanny velinge

  Men vad skönt att det inte var något fel på hästarna. Vilken lättnad!
  Mysigt med lammningen och kanske blir det som sagt fler 😉
  Men värre med den där stackars hönan som blev ihjälhackad. Sätter skräckbilder i mitt huvud.

  • anna

   Ja, det där som hände hönan var verkligen hemskt! Hoppas att det inte finns mer farligheter i hönshuset nu som vi har missat…

   Men som sagt väldigt skönt med hästarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *