Djuren,  Lamm,  Okategoriserade

Första tillökningen på Lausarve

I natt fick Himla lammungar! Två små systrar.
20130329-071824.jpg
Det har märkts de senaste dagarna att Himla varit nära att lamma. Magen har hängt ner mer och mer, och rumpan har blivit mer och mer rosa. Igår kväll åt hon inte upp sitt kraftfoder, så vi bestämde oss för att ta några extra turer till lammhuset under natten.

Jag var ute vid tolv första gången. Himla verkade lite spänd och andades snabbt och kraftigt så att näsborrarna rörde på sig. Hon gick undan från de andra och in i ett hörn. Jag bestämde mig för att stänga in henne där och gjorde en lammningsbox till henne.

När Max gick ut 1,5 timme senare var en lammunge redan ute och en till var på väg! Himla klarade ut alltihop själv. Max hjälpte till att torka lammunge nummer två lite bara och hjälpte den att hitta till spenen.
20130329-072805.jpg

De är så vingliga och fumliga i början! Det verkar omöjligt att de skall kunna resa sig och klara av att leta rätt på spenen. Men så fort de har fått i sig en första slurk får de ny energi och orkar leta och försöka och öva igen.

Nu är det bara Ropa som skall lamma, vi betäckte bara två tackor i år. Det dröjer nog några dagar än innan det är dags för henne.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *