Djuren,  Hästar,  Katter,  Lamm

Djuren har flyttat hit!

Nu har vi äntligen fått hit djuren! Så underbart! I måndags körde vi hit lammen. Vi fick hjälp av en god vän med en till bil och transport. Första lasset bestod av baggen i en transport och åtta av tackorna i den andra. Sedan fick vi köra en vända till för att hämta upp de fyra sista tackorna. De fann sig väl i nya stallet och hagen. Och vi trivs verkligen med att det första vi ser när vi kliver ut genom dörren är våra lamm!

20130302-091041.jpg
I tisdags körde vi hästarna. Aska åkte direkt till sin nya ägare. Det var ett svårt beslut och ett sorgligt avsked! Men det känns ändå bra nu och hon verkar trivas väldigt bra i Hejde med sina nya kompisar, fyra nordsvenska ston, och sin nya matte.

20130302-085336.jpg

Oden och Rixi verkar nöjda i sin nya tillvaro också. De verkade lite fundersamma först, ”Var är vår kompis?”. Det är Aska som har varit chef i hagen tidigare. Nu är det dock ännu lugnare i hagen än det var innan.

20130302-091422.jpg
Vi får väl se vad de säger i eftermiddag när vi kommer hem med deras nya kompis, Ardennerstot Matulda.

20130302-091205.jpg
Katterna tog vi också hit i tisdags. Tea och Hampus är helnöjda! De verkar ha bott här jämt och springer ut och in som ingenting. Orange fick stanna ett par timmar hos Romaveterinärerna för kastrering och märkning. Han var ynklig när han kom därifrån stackarn. Vi hade honom inne i salen i tre dagar så att han skulle piggna till. Tanken var väl att han skulle vara inne lite längre och kanske bli innekatt (dvs katt som får gå in) han med, men det gick inte så bra. Han satt bara och tryckte under en stol. Och kissade och bajsade lite överallt utom i lådorna. Det verkade som om han förstod att det var fel, men han visste inte vad som var rätt heller! Så i fredags, innan han fått frukost, tog jag honom i ett stadigt grepp i famnen och gick en vända runt gården och visade honom husen och djuren. Sedan satte jag ner honom vid en matskål ute. Han sprang iväg så fort han kunde och vi började väl undra om vi skulle få se honom igen. Men igår kväll kom han och fick mat ute så det verkar ju lovande iaf!

20130302-091640.jpg
Nu är det bara hönsen kvar på Kullsarve. Vi har hjälp med tillsynen vissa dagar, och snart ska de också få komma hit. Lite kvar att ordna med i hönshuset innan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *