Djuren,  Grönsaker,  Odlingar,  Renovering

Planteringsväder – igen – och pump installerad!

Det blev töväder igen så jag kunde gräva ner jordärtsskockorna. Härligt! Hoppas nu bara att ingen rabbis kommer och gräver upp dem… Jag lät bli att rensa, jag grävde bara bort en grästova och lade en jordärtsskocka i hålet och lade tillbaka grästovan igen. Jag tänker att det blir mindre spännande för rabbisarna att gräva då.

20130210-113334.jpg
Till våren när vi har fått upp rabbisstängsel tänkte jag täcka över alltihop med ett tjockt lager ströbädd från djuren. Förhoppnings orkar skockorna igenom men inte ogräset.

Vi har fått ordning på vattnet nu äntligen! Vi fick låna en jetpump av en kompis så vi kunde pumpa ur ordentligt med vatten ur brunnen och ta vattenprov. Det som behövdes var ett UV-filter. Vi fick låna en hydropress också och så kom Björn-Erik från Gotlandsfilter hit och kopplade in alltihop i brygghuset.

20130210-121303.jpg
Vi tänkte sätta dit en genomströmningsvärmare och en duschkabin också så har vi en tillfällig lösning tills vi har fått badrum i ordning i huset. Men framförallt har vi vatten till djuren, så nu närmar det sig att de kan flytta hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *