Frukt och bär,  Odlingar

Planteringsväder och vattenbrunn

Idag är det töväder och marken är inte frusen där det har varit snö. Perfekt! Vi hann inte plantera hallonen innan snön kom, så idag blev det gjort. En rad på ca 10 m med hösthallon blev det. Sommarhallon ska också planteras men de har vi inte grävt upp än.

Vi har också hittat brunnen! Det går en pemslang från brunnen till brygghuset där det sitter en handpump. Den gamla handpumpen hade gått sönder, men vi bytte ut den mot en ny vi hade liggande. Det fungerade utmärkt i några veckor, men precis när vi skulle skicka in vattenprov låste sig den nya pumpen och det blev tvärstopp. Det visade sig att något troligen fastnat i röret, för när Max skruvade bort pumpen var det vatten stående i röret.

Sedan dess har vi hinkat upp vatten från en annan brunn som ligger i trädgården. Det fungerade riktigt bra och det har inte blivit av att leta upp den andra brunnen som skulle ligga ca 300 m från huset i ett skogsbryn. Men idag blev det äntligen av och det var lätt att hitta den nu på vintern när det inte är en massa växtlighet ivägen. Max drog upp slangänden ur brunnen och pillade loss lite skräp, så nu håller vi tummarna för att det fungerar igen.

För att ta hit djuren vill vi ha rent dricksvatten till dem och en elektrisk pump installerad, och det här var ju i alla fall ett steg på vägen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *