Djuren,  Grisar

En Linderödsgalt

Vi har just kommit tillbaka från fastlandet där vi har varit och köpt en Linderödsgalt. Vi har sedan tidigare haft grisar i Stånga som vi är delägare i tillsammans med två andra familjer. En av gyltorna sparade vi, och nu har vi alltså köpt en galt så att det ska bli smågrisar till våren. Vi får väl se hur bra det går dock, galten är väldigt mycket mindre än gyltan än så länge.

20121210-022318.jpg
Tanken är att suggan och galten går hos en familj, och när det blir dags att skilja av smågrisarna gör vi så att smågaltarna och smågyltorna hamnar i olika flockar hos oss och den tredje familjen. På så sätt behöver vi inte kastrera smågaltarna.

Om allt går enligt planerna blir det alltså ytterligare ett djurslag på vår gård i sommar. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *