Djuren,  Lamm,  Textil

Ullkurs och lamm till betäckning

I helgen var jag (Anna) med min syster på ullkurs med Finullsföreningen i Närkesberg. Kursen hölls av Alan Waller, landets främsta ullguru, och handlade om olika typer av ullfibrer på lammet och bedömning och analys av fibrernas finlek med hjälp av OFDA-analys. Spännande!

20121026-152150.jpg
Jag gillar verkligen Alans skägg! Helt klart värdigt en ullguru!

Väl hemma igen var det dags att välja ut och klippa de två årslamm vi tänkte spara. Exalterad av ullkursen valde jag en med fin ull och klippte den. Men jag glömde helt bort att kontrollera benställningen! Givetvis råkade jag välja en med krokigt framben. Bara att börja om med en ny!

20121026-152922.jpg
Tillslut var två friska och fina utvalda, klippta och avskiljda från de andra. Vi ska inte ha någon egen lammning i år, vi inser att det blir för mycket med flytt och allt, men min syster och hennes man har lovat att ta emot två för betäckning och lammning mot att de får låna vår bagge. Fantastiskt!

Vi lastade de två tacklammen i en hästtransport och körde dem till sin nya flock där de fann sig förvånansvärt snabbt. Så nu ser vi fram emot små söta lammungar till våren trots allt! Härligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *